HACIENDA NAPOLES

MENU

Jak ostro?

Rozmowy z Wami pokazały nam, że większość z Was zdecydowanie nie przepada za daniami pikantnymi czy też intensywnie przyprawianymi, dlatego ostrość jest u nas opcją wyboru. Domyślnie dania podajemy z salsą Pico de Gallo Łagodną.
Stopnie ostrości:
1. Salsa Pico de Gallo z Jalapeno
2. Salsa Pico de Gallo z Jalapeno oraz Habanero.
3. Salsa Valentina z Habanero.
Szukającym mocniejszych wrażeń proponujemy pikantne papryczki: Naga Jolokia, Naga Jolokia Chocolate, Trinidad Scorpion oraz Carolina Reaper.
Pikantne papryczki zamawiamy świeże. Nie jest to łatwo dostępny produkt dlatego czasami mogą występować braki.

Na chłodne dni  

Herbata liściasta 5,-
Earl grey/ berry/ vanilla  

Herbata rozgrzewająca 10,-
Wybrana herbata z cytryną, pomarańczą, goździkami, imbirem oraz miodem.  

Tostadas 15,-
Chrupiace tortille kukurydziane przekładane chili con
carne i serem.  

Ensalada de Pollo 20,-                                
Zapiekany ryż limonkowy z salsą, mixem papryk,
smażoną fasolą bayo, kurczakiem, guacamole
i marynowaną cebulą.

Burrito con Carne 25,-  

CHILI CON CARNE 25,-
Jedno z najpopularniejszych dań kuchni tex-mex podane z chrupiącą tortillą i kwaśną śmietaną.

TACOS

Dwie sztuki Tacos w tortilli z niebieskiej kukurydzy. Do wyboru miękkie taco lub chrupiące taco shells.  
1.   Tacos wege z sałatą lodową, miksem smażonej cebuli i papryki, cukinią, smażoną fasolą Bayo, salsa Pico de Gallo, marynowaną cebulą, quacamole 11,- 
2.   Tacos ze stripsami z kurczaka, sałatą lodową, miksem smażonej cebuli i papryki, smażoną fasolą Bayo, salsa Pico de Gallo, marynowaną cebulą, guacamole 13,- 
3.   Tacos z chorizo, sałatą lodową miksem smażonej cebuli i papryki, smażoną fasolą Bayo, salsa Pico de Gallo, marynowaną cebulą, guacamole 13,-
4. Tacos z szarpaną wieprzowiną, sałatą lodową, miksem smażonej cebuli i papryki, smażoną fasolą Bayo, salsa Pico de Gallo, marynowaną cebulą, guacamole 14,-   
Dodatki:
-pikantne papryczki 2,- 
-warzywo 0,- 
-dodatkowa salsa w chrupiącej tortilli 2,- 
-dodatkowy dip w chrupiącej tortilli 2,- 

QUESADILLA

Pszenna tortilla zapiekana z serem i dodatkami. Podana z salsą Pico de Gallo i wybranym sosem.  
1.   Quesadilla z serem, miksem kolorowych papryk i cebuli, kukurydzą, groszekiem 14,-
2.   Quesadilla z kurczakiem, serem, miksem kolorowych papryk i cebuli, kukurydzą, groszkiem 17,-
3.   Quesadilla z chorizo, serem, miksem kolorowych papryk i cebui, kukurydzą, groszkiem 17,- 
4.   Quesadilla z szarpaną wieprzowiną, serem, miksem kolorowych papryk i cebuli, kukurydzą, groszkiem 18,-      
Dodatki:
-pikantne papryczki 2,- 
-warzywo 1,-
-dodatkowa salsa w chrupiącej tortilli 2,-
-dodatkowy dip/sos w chrupiącej tortilli 2,- 

ENCHILADAS

Pszenna tortilla zapiekana z sosem pomidorowym, serem i dodatkami. Podane z kwaśną śmietaną.  
1.   Enchilada z serem, miksem papryk i cebuli oraz salsą Pico de Gallo 14,-
2.   Enchilada z kurczakiem, serem, miksem papryk i cebuli oraz salsą Pico de Gallo 17,-
3.   Enchilada z chorizo, serem, miksem papryk i cebuli oraz salsą Pico de Gallo 17,-
4.   Enchilada z szarpaną wieprzowiną, serem, miksem papryk i cebuli oraz salsą Pico de Gallo 18,-         
Dodatki:
-pikantne papryczki 2,-
-warzywo 1,-
-dodatkowa salsa w chrupiącej tortilli 2,-
-dodatkowy dip/sos w chrupiącej tortilli 2,-

BURRITO

Danie choć wymyślone w Meksyku jest zdecydowanie bardziej popularne na całym świecie niż w ojczyźnie.
Nasze burrito to pszenna, chrupiąca tortilla zapiekana z naszymi ulubionymi składnikami w formie farszu.
Podane z guacamole, sour cream i marynowaną cebulą.  
1.   Burrito wege z ryżem limonkowym, pieczarkami, grillowaną cukinią, miksem papryk i cebuli, smażoną fasolą bayo, salsą Pico de Gallo i serem 18,-          
2.   Burrito ze stripsami z kurczaka, ryżem limonkowym, miksem papryk i cebuli, smażoną fasolą bayo, Pico de Gallo i serem 22,-          
3.   Burrito z chorizo, ryżem limonkowym, miksem papryk i cebuli, smażoną fasolą bayo, Pico de Gallo i serem 22,-
4.   Burrito z szarpaną wieprzowiną, ryżem limonkowym, miksem papryk i cebuli, smażoną fasolą bayo, Pico de Gallo i serem 24,-                                                                           Dodatki:
-dodatkowy ryż limonkowy na talerzu 5,-
-pikantne papryczki 2,-
-warzywo 1,-
-dodatkowa salsa w chrupiącej tortilli 2,-
-dodatkowy dip/sos w chrupiącej tortilli 2,-


DODATKI
1.   Frytki z sosem 8,-
2.   5szt. Skrzydełek z sosem Chipotle Adobado 8,-
3.   4szt. Pollo strips z sosem 9,-
4.   Nachos z salsą/ dipem 9,-
5.   Nachos zapiekane z kurczakiem i serem 15,-
6.   Spring Rolls 2szt. 8,-
Mini sajgonki z serem, papryką i sosem
7.   Spring Rollsy 2szt. 10,-
Mini sajgonki z serem, papryką, chorizo i sosem
8.   Jalapeno Bullets 4szt. 9,-
Panierowany ser cheddar z jalepeno
9.   Potato crisp Chipsy z ziemniaków zapiekane z chorizo, salsą i serem 15,-
DIPY/SOSY/SALSY 2,50
Dip serowy
Chipotle adobo Łagodny
Chipotle Adobo Ostry
Pikantna salsa Valentina
Sour Cream
Salsa domowa Pico de Gallo
Salsa domowa Pico de Gallo z jalapeño
Guacamole

NAPOJE
1.  Coca cola/ zero/ fanta/ sprite 5,-
2.   Cappy 5,-
Pomarańcza/ mulitiwitamina/ jabłko
3.   Fuze tea 5,-
Cytryna/ brzoskwinia
4.   Kinley 5,-
Rose/ lemon
5.   Club Mate 7,-
Mate/ cola
6.   Jarritos 10,-
owocowe gazowane lemoniady z Meksyku
Lime/ pineapple/ tamarindo/ mandarin/ mango/ grapefruit/ mexican cola/ guayaba

PIWA
Piwo rzemieślnicze z Browaru MOCZYBRODA
1.   Piwo lane: 10,-
-Czas Surferów – Lekki Pils 4,7%
-Żar tropików – Tropical Weeizen 5,0%
           
2.   Piwo butelkowane 0,5l: 12,-
-Nektar Bogów – Nectarine Sour Ale 3,5%
-Rasta Farianin – DDH New England IPA 5,5%
-Luźne Wanty – Orange IPA 5,0%
-Kiwibonga – Fruit Sour Ale 3,5%
-Light Sour Delicious – MaracujaSour Ale 3,5%
-Łaciaty Stout – Milk Stout 5,4%
-Ciemność Widzę – Milk Stout 5,4%
-Czas Surferów – Pils 4,7%
-Żar Tropików – Tropical Weizen 5,0%

3.   Cortes 8,-
- Tequila 6,0%
- Extra – lekkie, delikatnie chmielowe 4,5%

4.   CORONA EXTRA 4,5% 10,-
Jedno z najpopularniejszych piw na świecie, dostępne w 150 krajach. Podawane z limonką.